Rijswijk heeft meer accomodaties nodig voor sporters

Donderdag 31 januari sprak de Rijswijkse sportwereld op uitnodiging van de gemeente met elkaar over de toekomst van de sport in Rijswijk. Er werd meegedacht over wat er nodig is voor een optimaal sportklimaat in Rijswijk. Na een introductie door Wethouder Sport Björn Lugthart gingen ze met elkaar in gesprek over de toekomstige ontwikkelingen van hun vereniging, die van hun sport in het algemeen en welke voorzieningen daar voor nodig zijn. Het gebruik van sportruimten was daarbij een belangrijk onderwerp.

Te weinig plek voor alle sporters
De gemeente liet een onderzoek uitvoeren naar het gebruik van de Rijswijkse sportaccommodaties. Uit het onderzoek blijkt dat door het groeiende aantal inwoners in Rijswijk op den duur het huidige aantal sportvoorzieningen niet meer voldoende zal zijn. De gemeente zoekt daarom naar oplossingen. Daarbij wil de gemeente gebruik maken van de kennis en expertise van de sportverenigingen en sportorganisaties, het bewegingsonderwijs, sporters en partners op het gebied van gezondheid.

Rijswijk is gezond en sportief
Wethouder Björn Lugthart onderstreept het belang van een goed sportklimaat in Rijswijk. “Sport is heel belangrijk voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Niet voor niets heb ik sport én gezondheid in mijn portefeuille, voor mij een heel logische combinatie. Mijn ambitie is om van Rijswijk een gezondere en sportieve stad te maken. De sportverenigingen spelen hierin een belangrijke rol. Daarom hebben we goede sportvoorzieningen nodig en sportaccommodaties diepassen bij de toekomst van Rijswijk.”

Creatieve oplossingen
Op de avond waren 29 vertegenwoordigers van de sportverenigingen aanwezig en een vertegenwoordiging van de raad. Met elkaar gingen ze in gesprek over de binnen- buitensport in Rijswijk. Wethouder Björn Lugthart riep de aanwezigen op om vooral met creatieve oplossingen te komen voor het efficiënter gebruik van de beschikbare sportaccommodaties in Rijswijk. Er zijn veel ideeën opgehaald. Zo kon bijvoorbeeld het gebrek aan ruimte van het Schaakgenootschap direct worden opgelost doordat volleybalvereniging Inter Rijswijk hun sportkantine aanbood. Een snel resultaat van de bijeenkomst, waarbij er in de toekomst nog vele zullen volgen.

Voorstel aan de raad
De opbrengst van de avond neemt het college van burgemeester en wethouders mee in een voorstel aan de gemeenteraad over de toekomst van de sportaccommodaties in Rijswijk.