Rijswijk groeit hard, gemeente richt zich op woonwensen 60-plussers

Enkele duizenden extra woningen worden gebouwd in Rijswijk, in verschillende soorten en maten. Zo wordt de flinke groei van de gemeente haar bevolking goed opgevangen. Om al deze nieuwe woningen aan te sluiten bij de behoeftes van 60-plussers gaat de gemeente onderzoeken welke woonwensen deze doelgroep heeft.

Online vragenlijst
Naar alle Rijswijkers van boven de 60 heeft de gemeente een brief gestuurd, met daarin de vraag of zij een online vragenlijst willen invullen over hun woonwensen. De resultaten van dit onderzoek zullen gebruikt worden voor nieuwbouwplannen op locaties als Rijswijk Buiten, Bogaard Stadscentrum, het Havenkwartier en Kesslerpark.

Spreekuren
Ook zullen twee spreekuren plaatsvinden. Hierbij kunnen 60-plussers die vragen hebben over de woningbouwprojecten of hulp zoeken bij het invullen van de online vragenlijst terecht. Deze zullen plaatsvinden op 25 november van 13:00 tot 15:00 uur en 30 november van 17:00 tot 19:00 uur. Bij het eerste spreekuur is wethouder Gijs van Malsen aanwezig; bij de tweede zal wethouder Larissa Bentvelzen van de partij zijn. Beide zullen plaatsvinden in het Infocentrum in Bogaard Stadscentrum (in de Prinsenpassage, naast de ANWB winkel).