Rijswijk een gezonde en sportieve stad maken

Rijswijk heeft sinds deze maand een Sportraad. De Sportraad behartigt de belangen van de sporters en sportverenigingen in Rijswijk en geeft de gemeente advies over alles wat met sport en bewegen in Rijswijk te maken heeft. Wethouder Björn Lugthart is blij met de inzet  van de Sportraad. “Mijn ambitie is om van Rijswijk een gezonde en sportieve stad te maken. De sportverenigingen hebben daar een belangrijke rol in.”

Samen met Rijswijkse sportverenigingen
De oprichting van de Sportraad is een van de eerste acties die voortkomen uit de gemeentelijke Nota Sport en Bewegen. Deze kwam vorig jaar in samenwerking met de Rijswijkse Sportverenigingen tot stand. Een aantal vertegenwoordigers van deze verenigingen heeft zich nu verenigd in de Rijswijkse Sportraad. De Sportraad gaat dit jaar samen met de gemeente aan de slag  met het opstellen van de uitvoeringsagenda Sport en Bewegen.

Gezonde en sportieve stad
Wethouder Björn Lugthart is blij met de inzet  van de Sportraad. “We hebben in Rijswijk enorm veel actieve en betrokken sportverenigingen die graag hun steentje bijdragen aan de sport. De oprichting van de Sportraad is daar een mooie stap verder in. Mijn ambitie is om van Rijswijk een gezonde en sportieve stad te maken. De sportverenigingen hebben daar een belangrijke rol in.”

Het Bestuur van de Stichting Sportraad Rijswijk bestaat uit: Bas Contant (Voorzitter), Gerard Wetzels (Secretaris), Thea Smit (Penningmeester), Lex Stijl (Lid), Theo Groen (Lid), Peter Honselaar (Lid), Remco Nunnikhoven (Lid)