Rijswijk bruist van het talent (deel 1)

Meer dan honderd deelnemers, verdeeld over veertig acts betraden vandaag het podium van de Theaterzaal van Trias. De strijd barstte los om de Rijswijk Talent Award. Wie gaat er door naar de finale en wordt hét Rijswijkse podiumtalent van 2017. Eind van de middag de eerste twee rondes, waarvan hier de foto’s. In de avond kwamen de andere twee rondes met de volwassenen, die foto’s komen later.

De deelnemers, variërend van 6 tot 62 jaar, probeerden de jury te overtuigen van hun talent. De driekoppige jury is speciaal samengesteld voor de voorrondes en bestaat uit Carola van Barneveld, Tijs van de Poll en Leandro Vanenburg. Samen met het aanwezige publiek kregen ze uiteenlopende acts te zien: van dansers en singer-songwriters tot een paaldanser en bouzouki speler.

De jury beslist welke tien acts er door gaan naar de finale op zaterdag 2 september in de Rijswijkse Schouwburg. Aan deze tien finalisten worden twee wildcardhouders toegevoegd, aangewezen door Marloes Borsboom (wethouder cultuur Rijswijk) en Frits Brouwers (Rijswijks Pracht). De twaalf talenten die samen dé finalisten van de Rijswijk Talent Award 2017 vormen, worden gepresenteerd aan het publiek op maandag 29 mei.