Rico Brouwer zingt echte sprookjes in Broodfabriek

‘Echte Sprookjes’ zijn een muzikale reactie op nepnieuws: echt als een spotprent, actueel als het nieuws, onderbouwd als een geschiedenisboek.

In zijn studio thuis maakte Rico Brouwer vrolijke kleine liedjes over politiek – links én rechts, over banken, bitcoin en burgerrechten en dat is vanaf 15 januari een album: ‘echte sprookjes – deel 1’.

Broodfabriek
Rico werkte voorheen als docent in ICT en was kandidaat #3 voor de Piratenpartij in 2017. De liedjes worden op 19 januari voor het eerst op deze manier live gespeeld, op het podium van de Broodfabriek in Rijswijk.

Verhalen vertellen
Brouwer: ‘deze liedjes gaan over échte dingen. Ik vertel er meer mee dan ik zing: over hoe je samen met respect voor iedereen verder komt dan in je eentje met mopperen. Ik schrijf ze zoals ik dingen uitleg aan mijn kinderen en nu speel ik ze voor het grote grotemensen publiek, in Rijswijk. Die CD is dan net klaar. muzikaal komt het voor mij hier samen.

Je kan de liedjes ook horen op echtesprookjes.nl