Richard De Mos en Marc Weterings onderzoeken samenwerking

De grootste partij van Den Haag, Groep De Mos, met twee wethouders onderzoekt,  de mogelijkheid om samen te werken met partijen in de randgemeenten. Hij noemt hierbij Rijswijk, Delft en Westland met naam. Richard De Mos: ‘Als het zover komt, gaat het wel via ‘lokale helden’. Marc Weterings van Rijswijkse Belang beaamt dit overleg.

Dezelfde drive en passie voor politiek
Voorzitter Marc Weterings van Rijswijks-Belang en Richard de Mos van Groep de Mos/Ouderen Partij Den Haag zijn al ruim 15 jaar vrienden. Hebben dezelfde drive en passie voor de politiek. Weterings heeft aangegeven dat er nu er een nieuw College is geïnstalleerd in Den Haag met Groep de Mos/Hart voor Den Haag kansen liggen om op een aantal punten met Rijswijk de samenwerking aan te gaan.

Oplossen van parkeerprobleem
“Denk aan het parkeerprobleem op te lossen (dat is ontstaan in Den Haag) waar Rijswijk flink de dupe van is. Samen van gedachte wisselen over de aanpak groenvoorziening& zwerfvuil”, benadrukt Marc Weterings. “Aantrekkelijke en bereikbare winkelstraten, vitale bedrijventerreinen. Het afschaffen van de hondenbelasting, een aanvalsplan tegen eenzaamheid”. Van fuseren is geen sprake, wel onderzoeken we de mogelijkheid tot een samenwerking”.