Restaurant Elea verlaat Rijswijk voor Den Haag

Door: Jesper Kros –

Restaurant Elea verhuist begin 2023 van Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag. Het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis sluit rond eind december 2022, om begin 2023 weer te beginnen aan het Noordeinde in de Hofstad.

Waarom deze verhuizing
De nieuwe locatie op het adres Noordeinde 142 is 300 m2 groot en is verdeeld over twee verdiepingen.
Chef Takis Panagakis vertelt, “Na zes jaar waren we toe aan een nieuwe stap. In het bestaande pand groeien we uit ons jasje, zo is bijvoorbeeld de keuken te krap voor ons keukenteam van 7 personen. Op het Noordeinde beschikken we naast de ruime keuken ook over een aparte productiekeuken en kunnen we 55 gasten ontvangen, in plaats van 36. Hier kunnen we groeien en hebben we meer keukenruimte om het culinaire niveau verder te verhogen. Daarnaast kan ik zo meer aandacht besteden aan de kaart,
waarop naast het à la carte-gedeelte en het seizoensmenu ook een uitgeschreven vegetarisch menu komt.”

De heropening
“We hebben al die jaren met veel plezier in Rijswijk gewerkt en de Herenstraat in Oud-Rijswijk is een fijne omgeving om te ondernemen. Maar nu kijken we er naar uit om naar Den Haag te gaan, waar we alle ruimte hebben om onze groeiambitie te kunnen realiseren. We zoeken nog een huurder die de exploitatie van ons huidige restaurant wil overnemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Horecamakelaardij Knook & Verbaas. Het plan is om rond eind december 2022 de deuren in Rijswijk te sluiten en in de loop van januari 2023 in Den Haag te heropenen, maar dat zou ook best wat later kunnen worden. Voor de planning zijn we afhankelijk van diverse factoren, zoals levertijden van materialen. Zodra we meer concrete informatie over de planning hebben laten we dat weten via onze website en de socials. Overigens zoeken we voor ons team op de nieuwe locatie nog een sommelier en een bedieningsmedewerker,” vertellen de eigenaresse en de chef.