Regenboogvlag moet gehesen worden in Rijswijk

Maandagavond hebben verschillende politieke partijen in Rijswijk aan de burgemeester gevraagd om de regenboogvlag te hijsen in het kader van de omstreden Nashville verklaring. Larissa Bentvelzen van Beter voor Rijswijk: ‘In Rijswijk mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt, liefde staat centraal.’

Wat is de Nashville verklaring
De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville Statement, waarin staat hoe christenen moeten omgaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. In de Nashville verklaring staat dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Ook wordt gesuggereerd dat daar genezing voor mogelijk is. Het manifest bestaat uit 14 artikelen. 

Partijen in Rijswijk laten van zich horen
Het verzoek is gedaan door Beter voor Rijswijk, CDA, Gemeentebelangen, Onafhankelijk Rijswijk, PvdA en Rijswijks Belang.

SGP Fractievoorzitter heeft manifest ondertekend
Fractievoorzitter Kees van der Staaij van SGP heeft de omstreden verklaring ondertekend. Dat is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten en er ondertussen aangifte tegen hem gedaan omdat het in strijd is met grondwet artikel 1, waarin iedereen als gelijke dient te worden behandeld.