Refleks start met Gehandicapten Korfbal

Korfbalvereniging Refleks, de eerste korfbalvereniging is in Haaglanden waar Gehandicapten-korfbal gespeeld kan gaan worden. Op zaterdag 19 en 26 augustus houdt Refleks, Schaapweg 2D in Rijswijk van 10.30 tot 11.30 uur een “open dag”, speciaal voor hen die ondanks hun handicap, toch mee willen doen met sporten. Voor meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar gkorfbal@refleks.nl

“Het is niet meer dan een logische stap in het verbreden van activiteiten binnen onze vereniging”, aldus Miranda Breman. “Wij willen ons meer en meer gaan toeleggen op het gezonde aspect van het sporten. Of het nu gaat om de jongste pupil van 4 jaar of onze oudste senior-lid, iedereen is het met ons eens dat sporten bijdraagt aan een gezonde levensstijl”.

Korfbalvereniging Refleks is volop in beweging, dat zagen we afgelopen zaterdag met de introductie van het Beachkorfbal. Dit seizoen wordt een lang gekoesterde droom bij de vereniging geïntroduceerd, namelijk het gehandicapten korfbal, ook wel G-korfbal genoemd. Nieuw is het niet, want de integratie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking binnen de sport is bij vele andere sporten al flink in het verenigingsleven verweven.

Korfbalvereniging Refleks wil door het aanbieden van G-korfbal een positieve bijdrage leveren aan een gezonde, sportieve en sociale omgeving en de sportparticipatie van mensen met en zonder een beperking in de directe omgeving vergroten.