Red Lions blij met haar tweede softbalveld

De Rijswijkse wethouder van sport, Björn Lugthart, toonde bij de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions dat hij wel in is voor een sportieve uitdaging. Door van werpen van de ‘eerste bal’ nam hij onder grote belangstelling het tweede softbalveld officieel in gebruik. Dat gebeurde in Sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef

Grote belangstelling
De belangstelling was zo groot, omdat de vereniging op die dag ook hun jaarlijkse bedrijven-, familie- en vriendentoernooi organiseerde. Meer dan 20 teams hadden zich dit jaar voor dit gezellige toernooi ingeschreven, waaronder een team van de gemeente Rijswijk en een team van de gemeente Den Haag.

Hard extra ruimte nodig
De vereniging heeft de extra ruimte hard nodig. Na de zomer, notabene tijdens de competitie, is er alweer een extra jeugdteam bijgekomen. Bovendien zijn de uiterst succesvolle eerste softbalteams van de vereniging hard op weg om dit jaar kampioen te worden in hun klasse. De dames in de eerste klasse; daarmee zouden ze dan promoveren naar de Silver League, het op één na hoogste niveau van het damessoftbal in Nederland, en de heren in de tweede klasse waarmee ze zouden promoveren naar de hoogste klasse van het herensoftbal in Nederland. En dat succes trekt nieuwe leden aan.

Speciale toernooi weer geweldig feest
Bedrijven-, familie- en vriendentoernooi opnieuw groot succes Elk jaar opnieuw is dit gezellige en goed georganiseerde toernooi een geweldig feest. Iedereen kan op leuke, sportieve wijze kennis maken met de sport en met de vereniging. Gegarandeerd een dag vol sportplezier. Uiteindelijk was het team van The Peanuts de sportieve winnaar van de dag. Red Lions bedankt alle vrijwilligers en deelnemers voor hun inzet en aanwezigheid en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien.

RHSV Red Lions is de enige honk- en softbalvereniging in Rijswijk. De vereniging is in 1981 opgericht en speelt sinds 1999 op een eigen veld in Rijswijk. De vereniging heeft drie beeballteams, een jeugdsoftbalteam en vijf seniorensoftbalteams, zowel dames als heren. Zie www.redlions.nl voor meer info.