Rechtbank veroordeelt Onafhankelijk Rijswijk tot rectificatie

De Rechtbank in Den Haag heeft woensdag uitspraak gedaan in de zaak tussen Feel Good Radio en Onafhankelijk Rijswijk, de politieke partij van fractievoorzitter Dick Jense.

De rechter verwijt Onafhankelijk Rijswijk onvoldoende feitelijke grondslag te hebben voor hun berichten en veroordeelt de partij tot verwijdering van de artikelen van de website en Facebookpagina binnen 24 uur. Ook moeten ze een rectificatie plaatsen voor de duur van vier weken op straffe van een dwangsom van maximaal €10.000,00.

Geen bewijs geleverd
Onafhankelijk Rijswijk betichtte Feel Good Radio ervan dat zij misbruik maakt van subsidiegelden. In meerdere berichten op de website en Facebook van Onafhankelijk Rijswijk beschuldigde de politieke partij de directeur van Feel Good Radio ervan het subsidiegeld in zijn zak te steken, zonder hiervoor bewijs te leveren.

Feel Good Radio stapte hiervoor naar de rechter met het verzoek tot verwijdering en rectificatie omdat hierdoor het imago van de omroep onterecht wordt geschaad. De rechter stelt Feel Good Radio in het gelijk.

Herstel van goede naam
De advocaat van Feel Good Radio, mr. J.A.J. Hendriks, merkt op: “Uiteraard geldt ook voor Onafhankelijk Rijswijk de vrijheid van meningsuiting. Nu Onafhankelijk Rijswijk echter geen enkel bewijs had voor haar loze aantijgingen, is het goed dat de rechter de eer en goede naam van mijn cliënt laat prevaleren.”

Foto: Omroep West