Raadsleden schouder aan schouder voor ondertunneling Beatrixlaan

De omgeving van de Prinses Beatrixlaan voldoet nu al niet meer aan de WHO-gezondheidsnormen. Met alle torenflats die in Den Haag west komen en een verdubbeling van de rijbanen van de A4, wordt het alleen nog maar drukker op de Beatrixlaan. Unaniem verklaarden de gemeenteraadsleden een andere oplossing dan een tunnel niet te accepteren. Die kost 210 miljoen euro, waaraan Den Haag, de metropoolregio, de provincie en het rijk moeten meebetalen. Alleen zijn die daar nog niet van overtuigd.

Raadsleden zijn strijdbaar
Tot nu toe was alleen een bovengrondse oplossing van de verkeersdrukte op de Beatrixlaan in beeld, die 30 miljoen euro kost. Een oplossing die na 2030 niet meer voldoet, dan moet er sowieso een tunnel komen. Raadslid Menno van Enk (CDA), brak een lans voor de tunnel. “Het gaat lukken, we moeten partijgenoten in de provincie en in de Tweede Kamer bewerken. Als de minister de A4 gaat verbreden in onze gemeente. Dan heeft hij ons nodig. Als Den Haag nieuwbouwplannen heeft met veel extra verkeer dan heeft ze Rijswijk nodig. Zonder hun steun voor de tunnel geen verbreding A4 en geen torenflats”.

Draagvlak zoeken voor tunnel
De raadsleden willen dat op alle niveaus draagvlak wordt gezocht voor de tunnel. Zij stellen dat het om de gezondheid van de Rijswijkers gaat. De verbetering van de luchtkwaliteit en de vermindering van de geluidsoverlast.