Raadsleden bezoeken DSW Rijswijk

De DSW is volop in beweging. De deelnemende gemeenten zijn overeengekomen dat deze organisatie, voor mensen met beperkingen in de toekomst verder gaat onder de professionele regie van de gemeente Zoetermeer.

Betrokken blijven
Wel blijven de gemeenten intensief betrokken. De DSW was en is dan ook volledig betrokken bij activiteiten in Rijswijk zoals kringloopwinkels en het onderhoud van groen.

Raadsleden op bezoek bij kringloopwinkel
De raadsleden Mohamed el Majjaoui van Wij., Ger Kruger van Beter voor Rijswijk en Wil van Nunen van de PvdA waren uitgenodigd voor een bezoek aan de Kringloopwinkel aan de Bruyn Kopstraat in de Plaspoelpolder. De Kringloopwinkel maakt deel uit van een professionele organisatie met, buiten Rijswijk, veel vestigingen in de gemeente Den Haag.

Dagelijks rijden er 15 vrachtwagens
Met vijftien vrachtwagens haalt men dagelijks goederen op uit huisontruimingen en goederen afkomstig uit andere bronnen. De organisatie wordt aangestuurd vanuit Rijswijk. Deze week wordt ook de Outlet afdeling geopend waar tegen zeer lage prijzen nieuwe goederen, waaronder meubilair en verlichting worden verkocht.

Goederen worden gecontroleerd voor de verkoop
De raadsleden werden geïnformeerd over de planning en de trajecten waarlangs de binnengekomen goederen gaan. Voor witgoed worden deze eerst gecontroleerd of deze goede werkt en indien nodig wordt het gerepareerd, gereinigd en met garantie te koop aangeboden. Deze procedures worden ook gedaan met bruingoed (radio, tv’s e.d.). Voor computers die zijn binnengebracht worden deze door een expert nagekeken en geschikt gemaakt voor verkoop.

Ook groenprojecten kregen de aandacht
Na deze rondleiding ging de directie van DSW met de raadsleden naar enkele groen projecten waar de medewerkers onder begeleiding actief zijn zoals aan de Martin Luther Kinglaan. De medewerkers van de DSW dragen in belangrijke mate bij aan het groenonderhoud in de gemeente Rijswijk.