Provincie betaalt mee aan Rijswijks erfgoed

De gemeente wil archeologie, historie en erfgoed binnen de gemeente zichtbaar en ‘beleefbaar’ maken. Bij de totstandkoming van de stadsvisie gaven Rijswijkers ook aan het historisch karakter van Oud Rijswijk zo aantrekkelijk te vinden. Ook de provincie vindt het belangrijk erfgoed door te kunnen geven aan de volgende generatie. Erfgoed is van ons allemaal. Daarom draagt de provincie graag bij aan de realisatie hiervan middels een bijdrage uit.

wethouder Marloes Borsboom nodigde gedeputeerde Rik Janssen uit voor een rondleiding langs het rijke culturele erfgoed van de gemeente Rijswijk. Landgoed Te Werve, met zijn gerestaureerde boogbrug, en een aantal monumenten in het Rijswijkse Bos werd bezocht. De route voerde ook langs het oude centrum, waar de neogotische Bonifatiuskerk en de zichtbaar gemaakte waterput anno 1550 werden bekeken. De rondleiding werd afgesloten in het Museum Rijswijk waar kennis gemaakt werd met een aantal Rijswijkse erfgoedinstellingen.

“Zonder de inzet van de talrijke vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor het behoud en beleefbaar maken van ons culturele erfgoed, zijn we nergens. Want erfgoed moet je niet alleen hebben, je moet er ook wat mee doen”, aldus Rik Janssen.