Post NL haalt 16 brievenbussen weg uit Rijswijk

De komende weken zien Rijswijkers brievenbussen in hun omgeving verdwijnen. “Reden voor onze verandering is dat we in Nederland minder brieven versturen. We behouden de brievenbussen die vaak worden gebruikt”, aldus Barry Husman, directeur van PostNL Retail. Op dit moment zijn er 47 brievenbussen in Rijswijk. Daarvan verdwijnen er 16. Per 1 juli zijn er nog 31 over. De brievenbussen die blijven staan op drukbezochte en goed bereikbare locaties, zoals supermarkten, trein- en busstations of locatie aan het begin van een woonwijk.

‘Brievenbussen blijven bij zorginstellingen’
Barry Husman: “Bij het bepalen van de locaties waar de brievenbussen verdwijnen is rekening gehouden met de afstanden voor brievenbussen die de Postwet ons voorschrijft. Ook belangenorganisaties voor kwetsbare groepen zijn daarbij betrokken. Gekeken is dat ook voor de mensen die slecht ter been zijn de brievenbussen blijven. Zo blijven ze ook staan bij zorginstellingen.

Welke brievenbussen verdwijnen ?
De 16 brievenbussen die verdwijnen staan aan de Jan Thijssenweg 16, Rotterdamseweg 4, Hoornbruglaan 74, Jozef Israëlslaan 49, Ir. H. H. van Kollaan 21, Verrijn Stuartlaan 17, Vermiljoenstraat 83, Bogaardplein 22, Admiraal Helfrichsingel 20, Thomas Jeffersonlaan 58, Minister Lelylaan 9, Aletta Jacobstraat 31, Siergaarde 71, Goedendorplaan 42, Merellaan 7, Delftweg 103. Alle Rijswijkers krijgen van de PostNL een brief met de 31 brievenbussen die blijven.