Portret: Ruben Alkema in finale Rijswijk Talent Awards

Op 2 september vindt in de Rijswijkse Schouwburg de finale plaats van de Rijswijk Talent Awards 2017. Graag stellen we via Rijswijk.tv de finalisten aan je voor. De komende weken leer je de talenten kennen die je tijdens de finale op het podium gaat zien performen.

Vandaag maken we kennis met Ruben Alkema

Rijswijker Ruben Alkema heeft een speciale plek in de finale bemachtigd via een wildcard van Marloes Borsboom (wethouder cultuur). En dat is niet voor niets; met zijn 19 jaar oud rondt hij dit jaar de dansopleiding van het Novacollege in Haarlem af en in september begint hij op de opleiding uitvoerend moderne dans van de Artez Dans Academie. Op zijn 12e begon Ruben met breakdance in het Haagse hiphop centrum. Later breidde hij dit uit met hiphop en modern bij Crosstown.

Ondertussen danst hij minimaal 5 uur per dag in de stijlen klassiek, modern, jazz en wereld dans. Uiteindelijk wil hij zijn brood verdienen als uitvoerend danser en hij hoopt anderen te kunnen raken. “Dans is voor mij een communicatiemiddel om gevoel op te wekken bij mijn publiek. Het maakt mij een gelukkig persoon, ik kan al mijn gevoelens in dans uiten!”