Politie zet vervuilde winkeldief in het nieuw…

Soms komt de politie in aanraking met personen die zodanig bevuild zijn dat directe ‘actie’ nodig is. Zo ook gisteren! Er werd een persoon als verdacht van winkeldiefstal aangehouden. Aan het bureau verspreidde  de man een zodanige ‘geur’, dat het voor de dienstdoende agenten ondoenlijk was om in zijn nabijheid te verblijven. Overduidelijk had hij langere tijd niet gedoucht en zijn kleding verkeerde in ongeveer dezelfde vieze conditie. Als je als diender zo’n persoon moet verhoren dan is dat niet doenlijk.

Ondanks het feit dat deze persoon als verdachte aan het bureau verbleef, ging een collega van het politieteam op zoek naar een setje kleding, maar aan het bureau hebben ze dat niet. Omdat de ‘nood’ zo hoog was werd contact gezocht met de buren, de ” Kringloop Den Haag Outletstore” aan de De Bruynkopsstraat 2a te Rijswijk.
Zij waren bereid om een setje kleding zoals een broek, T-shirt, trui en sokken te ‘leveren’, zodat de “verdachte” na een opfrisbeurt onder de douche ook kon worden voorzien van een setje schone kleding.