Politie Rijswijk laat illegale snorfiets vernietigen

Een motorrijder van Team Rijswijk controleerde woensdag de bestuurder van een snorfiets die door de winkelstraat van de Herenstraat te Rijswijk reed. Hier mag met een brom/snorfiets niet gereden worden en heeft de aandacht van de politieagenten van het Team.

De bestuurder werd dan ook aangesproken op zijn gedrag. Bij controle bleek de bestuurder in het geheel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Maar dat was nog niet alles !

Bij de controle van het kenteken bleek dat dit kenteken hoorde bij een soortgelijk merk en type voertuig als waar de bestuurder op reed.
Echter bij controle van het VoertuigIdentificatieNummer (VIN) beter bekend als chassisnummer/framenummer, bleek dat het kenteken niet bij de genoemde snorfiets hoorde.

De snorfiets bleek sinds 2015 uitgevoerd te zijn en had dus geen tenaamstelling en verzekering. De kentekenplaat hoorde thuis bij een persoon die elders in het land woonachtig was.

De bestuurder werd ivm met bovenstaande op de locatie aangehouden voor het rijden met valse kentekenplaten.

Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden zonder rijbewijs, rijden door voetgangers gebied en het rijden met valse platen (in combinatie met het onverzekerd rijden).
Tevens werd de snorfiets en kentekenplaat in beslag genomen met het verzoek, aan de OVJ, de goederen te laten vernietigen….