Politie kijkt naar risico van wedstrijd Te Werve – Ajax in Rijswijk

De Rijswijkse zaterdag tweedeklasser Te Werve speelt op 26 september voor de KNVB-beker tegen het grote Ajax. De vraag is of deze wedstrijd wordt gespeeld op het Rijswijkse sportpark Vredenburch of misschien bij Ajax in Amsterdam. Zo’n wedstrijd kent immers veel risico’s. Niet in het minst wat betreft de veiligheid met de vele supporters die worden verwacht.

Burgemeester wacht advies van politie af
De gemeente wacht het veiligheidsadvies van de politie af en neemt daarna zo snel mogelijk een besluit. Burgemeester Michel Bezuijen: “ Samen met Te Werve en de politie nemen we alle mogelijke scenario’s zorgvuldig door zodat we een weloverwogen besluit kunnen nemen over een geschikte locatie.”

Larissa Bentvelzen: sportieve en veilige wedstrijd
Beter voor Rijswijk waarschuwt burgemeester Bezuijen, die verantwoordelijk is voor de openbare orde, voor mogelijke onrust bij deze bekerwedstrijd. Ook op social media leidde het al tot verschillende speculaties. Wat als supporters van ADO Den Haag en AFC Ajax met elkaar de confrontatie aangaan als de wedstrijd gespeeld zal gaan worden aan het Rijswijkse Julialaantje. Larissa Bentvelzen van Beter voor Rijswijk: “Ik hoop dat de wedstrijd sportief en vooral veilig zal verlopen en ga ervan uit dat de veiligheidsdriehoek gemeente, politie en de KNVB hierin de juiste afweging maakt”.