Politie houdt twee overvallers aan

Twee woningovervallers zijn aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid bij een overval op 10 februari 2017 op de Caan van Necklaan in Rijswijk. De mannen zitten vast. De recherche gaat door met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Overmeestering van slachtoffer
Op een vrijdagavond in februari 2017 opende een bewoner zijn voordeur om naar binnen te gaan. Voordat hij naar binnen kon stappen duwde een man hem naar binnen. Kort daarna volgden nog twee andere mannen. De drie verdachten overmeesterden het slachtoffer en bonden hem vast. De mannen doorzochten de woning waarna ze vertrokken. Nadat het slachtoffer zich wist los te maken waarschuwde hij de buren en de politie. Agenten begonnen direct met een uitgebreid buurtonderzoek. Het slachtoffer raakte bij de overval licht gewond en deed aangifte.

Onderzoek door recherche
Na de overval startte de recherche met een onderzoek. De politie hoorde verschillende  getuigen en deed uitgebreid sporenonderzoek. Uit recherche onderzoek kwam de identiteit van twee verdachten naar voren. Vrijdag 2 maart hielden agenten een 32-jarige man in Zuidland aan en woensdag 7 maart volgde een tweede aanhouding van een 43-jarige Amsterdammer in Vlaardingen.