Politie: ‘Geweld tegen onze collega is onacceptabel’

Een politieman die gisteren dacht hulp te gaan verlenen in een woning in de Buziaulaan, moest uiteindelijk vechten voor zijn leven toen hij werd aangevallen door de bewoner die hem over de balustrade wilde gooien. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Zij vindt dat dit niet kan worden getolereerd. De dader kan in de rechtbank een hogere strafeis tegemoet zien van justitie.

Politieagent bijna over balustrade gegooid
Waar het omging. Een politieagent ging zaterdagmiddag naar een melding van een blaffende hond in een woning aan de Buziaulaan. De melder maakte zich zorgen over de gezondheid van de eigenaar en zijn hond. De bewoner was al tijden niet meer gezien.

De politieman kreeg geen gehoor op het aanbellen. Het lukte hem de deur te openen en de hond uit het huis te halen. Toen hij het huis weer inging werd hij plotseling aangevallen door de 20-jarige bewoner. Die sprong op de politieman en probeerde hem over de balustrade te gooien

Het lukte de agent om de man met zijn pepperspray te raken, waarna de inmiddels te hulp gekomen agenten hem aanhielden. De politieagent raakte licht gewond en werd in de ambulance gecontroleerd. Hij kon hierna zijn dienst vervolgen. De verdachte zit nog vast aan het politiebureau. Hij wordt verdacht van poging zware mishandeling en poging doodslag. Zijn hond is bij een opvangadres ondergebracht.

Terugblik van de agent
Een dag na het incident blikt de betrokken politieagent terug: ’In ons werk worden we gestuurd naar uiteenlopende situaties. In dit geval was het een melding waarbij er zorgen waren om het welzijn van de bewoner en zijn hond. Zo’n melding waarbij je denkt hulp te moeten gaan verlenen, kan ineens omslaan in een situatie waarbij je wordt aangevallen en je je moet verdedigen.’