Petrusschool wordt groene oase in de wijk

In de week van 31 oktober, de week van het groene speelplein, gaat het speelplein van de Petrusschool op de schop. Nu heeft de school aan de Johan Brouwerstraat een niet inspirerend speelplein. Vooral grijs. In 2014 kwamen ouders met de vraag of het speelplein niet groener kon, meer van deze tijd. Ontwerper Koen Bos presenteerde woensdagavond in de bewoners vergadering van de Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid het ontwerp zoals dat er nu ligt.

“In de tussentijd is heel veel gebeurd. De ouders, maar ook vooral de kinderen hebben een grote inbreng gehad in het ontwerp. Zo zijn er lessen geweest over het thema, zijn er met de scouting bouwsels gemaakt”, legt Koen Bos uit.

Om maar wat te noemen wat er komt. Het regenwater wordt opgevangen en gaat via een ‘riviertje’ naar de moestuin. In de kas kunnen ook buitenlessen worden gegeven. Er komen ook twee buitenlokalen. Eén kinderlaboratorium waarin de kinderen proeven kunnen doen en een amphitheater voor opvoeringen. Op het ontwerp staan ook watertafels en een voedselbos met vruchtbomen.

Voor de financiering zijn fondsen benaderd zoals Fonds 1818 en Jantje Beton. Ook het Waterschap van Delfland draagt bij. “We gaan het plan in fasen uitvoeren, maar als het klaar is, dat staat er ook wel wat.” Ook de wijkkinderen kunnen gebruik maken van het nieuwe speelplein.