Petrusschool aan de slag met Microbits

Zes leerlingen van de Petrusschool aan de JohanBrouwerstraat leren hoe ze moeten programmeren en worden zo digitaal vaardiger. “Deze leerlingen van groep 7 en 8 zijn onder begeleiding van juf Jeanette gestart met het programmeren van de microbit. Zij hebben de microbit hun eigen tekst laten weergeven, geluiden laten maken, symbolen laten weergeven en ingesteld dat de microbit verschillende geluiden maakt bij verschillende bewegingen”, vertelt directeur Edward den Heeten.

Wat zijn Microbits?
Microbits zijn kleine micro computertjes die je zelf kunt programmeren. De microbit heeft knopjes voor de bediening, 25 led lampjes, sensoren voor licht, temperatuur, bewegingen en trillingen en een kompas. Ook kun je geluid, lampjes en weerstanden aansluiten. Er zijn vier niveaus van programmeren. De Petrusschool begint op het basisniveau.

Wat kun je doen met een Microbit?
De microbit kan worden aangesloten op een computer. Via een website kun je codes maken die de microbit kan uitvoeren. Hierna zet je de code op de microbit en kun je zien of jouw code werkt. Het doel is dat kinderen spelenderwijs ervaren wat ze kunnen doen met de Microbit. “Zo worden de kinderen digitaal vaardiger en leren zij de principes van programmeren”, aldus Edward den Heeten.