Paviljoen Dierenplezier op het Strandwalfestival

Het Strandwalfestival doet de dieren een plezier zoals dieren mensen vaak veel plezier geven. Op zaterdag 9 september komt er een paviljoen Dierenplezier. Het Strandwalfestival besteedt dit jaar voor het eerst ruim aandacht aan het welzijn van dieren. Zeker acht organisaties die zich inzetten voor dieren doen mee met het dierenpaviljoen. Initiatiefneemster van het paviljoen Dierenplezier is Anita Voortman.

Anita, bestuurslid van het Strandwalfestival, kwam door haar werk bij de Dierenambulance Den Haag en bij de Dierenbescherming op het idee om op het Strandwalfestival aandacht te vragen voor de belangen van dieren in Rijswijk. “Door mijn werkervaring met dieren in nood en het geven van voorlichting over dieren, weet ik wat belangrijk is voor het welzijn van dieren. Ook ken ik de meeste organisaties in de regio die zich hiermee bezig houden. Deze benader ik persoonlijk om te vragen of ze mee doen met het Strandwalfestival voor het geven van informatie over hun activiteiten. Zonder levende dieren tentoon te stellen, want dat is niet diervriendelijk. Kinderen kunnen zich ook laten schminken naar hun lievelingsdier. En verder ben ik nog druk bezig met het aanzoeken van andere organisaties en activiteiten”, aldus Anita.

Alle deelnemers in het dierenpaviljoen zijn gevestigd in Rijswijk of hebben Rijswijk als werkgebied en zetten zich allemaal in voor dieren, zoals het dierenasiel en pension ’t Julialaantje, Konijnen- en knaagdierenopvangcentrum Het Knaaghof, Gemeente Rijswijk, Dierenambulance & Hospitaal Den Haag, Amivedi, Vogelasiel De Wulp, Rijswijkse Aquariumvereniging, The Animal Nanny en Kattenzorg. Het initiatief van Dierenplezier sluit mooi aan bij de beleidsnota Dierenwelzijnsbeleid die de gemeente Rijswijk momenteel in behandeling heeft.

Wilt u zich ook inzetten voor dierenwelzijn en meedoen aan het dierenpaviljoen Dierenplezier op 9 september? Meld u dan aan via aanmelden@strandwalfestival.nl