Paul Monnichmann: ‘Winkel heeft sociale functie’

Paul Monnichmann is een echte Bruna ondernemer die, samen met zijn vrouw, al 20 jaar een Bruna winkel heeft in Leiden. Per 1 oktober hebben zij de Bruna in Herenstraat in Oud Rijswijk overgenomen, waarmee ze een tweede vestiging hebben gekregen wat voor hen een nieuwe uitdaging is. “Mijn ambitie is elke dag met plezier naar mijn werk gaan en doen wat ik leuk vind, dat is goed gelukt,”  aldus Paul.

Ik ben er ingerold
‘Ik ben er vanzelf ingerold. Toen ik op het postkantoor werkte, werd ik gevraagd om een Postkantoorwinkel op te zetten. Eerst was ik terughoudend. Ik was helemaal gewend aan de veilige wereld achter gepanserd glas, maar na een korte stage was ik helemaal om. Ik voelde me op de winkelvloer als een vis in het water. Toen de Bruna werd overgenomen door mijn werkgever, Postkantoren BV, kreeg ik de kans een eigen filiaal te beginnen”.

Je moet van mensen houden
Paul heeft een duidelijk visie: “Je moet van mensen houden. Je bent niet alleen maar aardig als mensen komen afrekenen. Je bent geïnteresseerd en behulpzaam. Onze winkel heeft ook een belangrijke sociale functie. Onze klanten komen niet alleen voor een boodschap. Vaak hebben ze ook een vraag of een verhaal. Het zijn die gesprekken over leuke, maar ook minder leuke dingen, waarmee je een band creëert. Je leert je klanten kennen en weet op een bepaald moment precies wat hun behoeften zijn”.

Van postzegels en wenskaarten tot boeken
Het assortiment van Bruna bestaat uit boeken, tijdschriften en kantoorartikelen. Tevens is er een ING servicepunt en een Pinautomaat van ING aanwezig. De winkel is van 8.30 tot 18.00 uur geopend waardoor er een goede service verleend kan worden. Want service met een grote S staat voorop bij Bruna Oud Rijswijk.