Parkeermeter Plaspoelpolder tegen afspraak met gemeenteraad

Het rommelt weer met het nieuwe parkeersysteem in Rijswijk. Nu wordt op het Kesslerpark in de Plaspoelpolder een parkeermeter geplaatst, terwijl in de Plaspoelpolder de blauwe zones zouden blijven. Ger Kruger van Beter voor Rijswijk trekt aan de bel en stelt vragen aan het college.

“Op basis van onduidelijke en vrijwel onleesbare zwart wit bijlagen steunden de coalitiepartijen de PvdA en Van der Horst de tariefplannen voor fiscaal parkeren eind 2016. Beter voor Rijswijk, CDA en OR konden zich niet verenigen door de onduidelijkheid en de te verwachten chaos”, aldus het raadslid Ger Kruger.

Hij stelt nu vragen over de Plaspoelpolder. “Toegezegd is dat in de Plaspoelpolder de blauwe zones bleven. Nu is er toch een parkeermeter geplaatst op het Kesslerpark. Hoe strookt dit met eerder gedane toezeggingen aan ons”, Hij wil ‘op de kortst mogelijke termijn het apparaat laten verwijderen en de blauwe zone laten blijven’.

Kruger: “De dupe is een ondernemer hier met een fitness. Bij een andere fitness op de Handelskade is de blauwe zone wel gehandhaafd en bij een fitnesscentrum aan de Volmerlaan is parkeren zelfs gratis.