Parkeerkosten hoger dan kosten deelname aan activiteit

Voor laagdrempelige activiteiten in Het Oude Raadhuis, de Ottoburg, de Oude Kerk, Sociëteit Amicitia, Gebouw Irene en het museum heeft het nieuwe parkeersysteem verregaande gevolgen wanneer bezoekers € 1,50 per uur moeten betalen. “Het parkeren wordt duurder dan de kosten om deel te nemen aan de activiteit”, schrijft het bestuur van het Buurtschap Oud Rijswijk aan het college in een brief van VIJF vellen vol met vragen en opmerkingen.

“Dat bevordert het bezoek van mensen van buiten aan het oude centrum niet, terwijl bij de Rijswijkse Schouwburg gratis geparkeerd mag worden”.

De bekende blauwe zones verdwijnen. Het wordt allemaal betaald parkeren. Bij de Ottoburg en tennispark Te Werve hoeven bezoekers weliswaar de eerste twee uren maar € 0,50 te betalen, maar dat effect verdwijnt omdat vergunninghouders ook op deze plekken mogen parkeren.

Het Buurtschap heeft heel veel vragen. Waar komen de betaalpalen in Oud Rijswijk te staan? Als je te ver moet lopen heb je al een bon achter de ruit voor je kan betalen. Ook is het niet duidelijk waar nu het eerste uur en waar de eerste twee uren € 0,50 zijn. Dat leidt naar hun mening tot fouten (en dus betalen).

In eerste instantie zou de horeca tegen gereduceerde prijs een bundel vergunningen kunnen kopen, maar daar staat in het uiteindelijk systeem niets over. Wat gebeurt en als je je maximum van 400 uur hebt bereikt met je bezoekersvergunning? Zo gaar het vijf vellen verder.

Dat wordt heel wat uitleggen.