Parkeergarage onder vijver kost € 5,4 miljoen

Beter voor Rijswijk(BVR) heeft laten uitrekenen wat een garage onder de stadhuisvijver kost. “Voor de éénlaags parkeergarage worden de bouwkosten geraamd op ca € 5,4 miljoen”, zegt Ed Braam. “Daar kunnen we dan 130 auto’s in kwijt”.

Geen auto’s meer in de wijken
Lijsttrekker Ed Braam: “Bezoekers van het Huis van de stad kunnen hier dan parkeren en ’s avonds ook bezoekers van de Schouwburg. De jaarlijkse lasten moeten door de parkeeropbrengsten (maximaal 5 euro per dag) van de bezoekers aan stadhuis en schouwburg makkelijk kunnen worden opgevangen. De omwonenden zullen ook blij verrast worden. De wijken worden hierdoor niet overspoeld door personeel van het stadhuis en bezoekers van de schouwburg”.

Over het financiële plaatje zegt Braam: “De kapitaallasten voor een dergelijke investering bedragen € 204.400,-. Hierbij is uitgegaan van een afschrijving van 40 jaar voor het casco (met 20% restwaarde) en 15 jaar voor de installaties. Voor de raming van de gebouwgebonden onderhoudskosten is vooralsnog gebruik gemaakt van gebruikelijke kencijfers, gebaseerd op het aantal m2 per parkeerplaats. Dit betekent € 22.950,- per jaar op prijspeil 2018”.