Overzicht in foto’s van het ‘oude’ stadhuis van Rijswijk

Zaterdag 20 oktober om 16.00 uur opent Marloes Borsboom een bijzondere tentoonstelling over het ‘oude’ stadhuis van Rijswijk. Aan de hand van foto’s, tekeningen en voorwerpen wordt de bewogen geschiedenis van het Rijswijkse stadhuis verteld. Van de bouw, de tijd als stadhuis. Na het vertrek van de ambtenaren de plannen om er de Amerikaanse ambassade in te huisvesten. Tot nu, de restauratie. En het Huis van de Stad dat een nieuwe periode inluidt.

Stijlvolle trouwlocatie met veel marmer
Iedereen kent het ‘oude’ stadhuis van Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan. Je ging er naartoe voor je paspoort. Veel Rijswijkers trouwden er en hebben nog mooie foto’s op de marmeren trap. En nog veel goede herinneringen.

Archibald Bogaardt had grootse plannen
Archibald Bogaardt was ruim 20 jaar burgemeester van Rijswijk. Hij wilde een mooi nieuw stadhuis. In 1967 konden het gemeentebestuur en de ambtenaren bezit nemen van hun nieuwe behuizing. In 2003 vertrokken de ambtenaren. Er zou de Amerikaanse ambassade komen of een hotel. Na een restauratie wordt het weer in gebruik genomen. Als Huis van de Stad. De ambtenaren, maar ook de bibliotheek, Trias en een deel van Welzijn Rijswijk.

 

De expo is tot 13 januari 2019 te bekijken in het Rijswijkse Museum.