Ouders Leeuwendaal willen veilige oversteek

Dagelijks trotseren kinderen uit Leeuwendaal de Geestbugweg op weg naar de Beetsschool. Het gevaar schuilt in door rood licht rijdende weggeruikers. Ouders komen nu in actie om de gemeente te overreden te zorgen voor een veilige oversteek.

Kinderen gaan op de fiets naar school
“Wij stimuleren onze kinderen van acht en vijf jaar om op de fiets naar school te gaan. Het is dagelijks een uitdaging om veilig de Geestbrugweg van Leeuwendaal naar Cromvliet over te steken om bij de Beetsschool terecht te komen”, vertelt één van de ouders.

Verkeerslicht is gevaarlijk obstakel
Het verkeerslicht op de Geestbrugweg/Penninglaan om over te steken is een gevaarlijk obstakel. Veel scooters, auto’s en fietsers rijden door rood licht. “We kunnen niet veilig de Penninglaan in omdat er fietsers en scooters vanuit Voorburg aan komen rijden en ook niet altijd stoppen”.

Eind maken aan gevaarlijke situatie
Ze zijn al bijna 1,5 jaar met de gemeente in overleg om dit verkeersveiligheidspunt onder de aandacht te krijgen. Er is zelfs een ambtenaar meegefietst om te ervaren hoe dat is. “Maar elke dag zie ik daar nog net geen ongelukken ontstaan doordat auto’s of fietsers door rood rijden. Een enorme uitdaging om veilig over te steken. Al met al een gevaarlijke situatie waarbij onze kinderen op deze manier niet zelf naar de Beetsschool kunnen vanaf de wijk Leeuwendaal”.