Ouderen Muziekbuurt tegen verdwijnen buslijn 23

“Ik word een kluizenaar in mijn eigen huis”, zegt een mevrouw met een rollator. Ze is teleurgesteld over de beslissing om buslijn 23 niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden. “Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Maar in de Muziekbuurt is al geen supermarkt meer en zonder de bus kunnen ze ook niet meer naar De Bogaard”, vult Nel Kames aan. Ze woont zelf ook in de Muziekbuurt en zit in de gemeenteraad voor Rijswijks Belang.

Zonder bus niet meer naar ziekenhuis of Kijkduin
Het is druk vanochtend in de gemeenschapsruimte onder de flat bij de Marimbahal. Gisterenavond hebben ze in de wijk opnieuw handtekeningen opgehaald tegen het verdwijnen van buslijn 23. “De bewoners kunnen geen begrip opbrengen voor deze beslissing”, zegt een rustige oudere heer. “Zelf moet ik regelmatig naar het Leyenburg ziekenhuis. Zonder buslijn 23 weet ik niet hoe ik daar moet komen. Ook een uitstapje naar de zee in Kijkduin is verleden tijd”

Toeneming van eenzaamheid voor ouderen
“De eenzaamheid gaat toenemen, even naar de Bogaard is straks verleden tijd,” zegt Nel Kames. Dit besluit is het resultaat van het nieuwe vervoerplan van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De MRDH wil bus 23 niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden om tijd te sparen. Het verzet bij de oudere bewoners van de wijk, dat zijn er ruim 1000, groeit. Er zijn al plannen om spandoeken te maken. “We zijn vooral teleurgesteld dat wij zomaar worden weggezet”.