Ouderen beleven onvergetelijke avond bij Rijswijk politie

Met zwaailicht en sirene komt een colonne politieauto’s rond de klok van zeven vanavond aangereden bij het politiebureau. Daarin geen arrestanten, maar een dertigtal Rijswijkse ouderen. Zij zijn uitgenodigd voor een speciaal diner. In hun vrije tijd hebben agenten alles voorbereid. Ze hebben zelfs een taart en toetjes gemaakt.

Dertig ouderen naar het bureau halen
 “Onze collega Marcel wilde een paar ouderen uitnodigen voor een etentje bij hem thuis. Al pratend kwamen we (Marcel en de wijkagenten Martien en Uzi) toen op het idee een grote groep ouderen naar het bureau te halen”, vertelt Martien.

Weken druk met de voorbereiding
Al weken zijn de Rijswijkse agenten in hun vrije tijd druk met de voorbereidingen. Welzijn Rijswijk helpt bij het vinden van de ouderen, Rijswijkse supermarkten sponsoren, Gregor Serban zegt toe te zorgen voor de muziek.

Fakkels en confetti
Vanaf het moment dat de gasten in de politiewagens zitten, begint voor het evenement. Ze zijn er zelfs een beetje stil van. Als ze dan ook nog eens welkom worden geheten voor het bureau met fakkels en confetti kan het al niet meer stuk. Bureauchef Marian Zaal, wethouder Björn Lugthart en Karin van Frankenhuyzen van Welzijn Rijswijk spreken de gasten toe.