Oude Raadhuis op nominatie om te verkopen

De gemeente Rijswijk gaat door efficiënter en effectiever ruimtegebruik vastgoed afgestoten om zo de kosten te verlagen. Een aantal organisaties gaat naar het Huis van de Stad, dus komt er veel vrij. Dat geldt ook voor het welzijnswerk in het Oude Raadhuis. Daarmee staat het oude stadhuis wel op de nominatie om te worden afgestoten. Dat is wel even slikken, zeker nu het park zo mooi wordt gemaakt.

Het buiten Hofrust wordt voor het eerst genoemd in 1573. De oorspronkelijke boerderij werd in de tweede helft van de zeventiende eeuw uitgebouwd tot buitenplaats. Het heeft fraaie zalen, kamers, kelder en keukens. Ook is er een paardenstal en een wagen- en tuindershuis. In de loop der eeuwen werd het fraaier met goudleren behang en geschilderde schoorsteenstukken.

De gemeente Rijswijk wordt in 1922 eigenaar van het landgoed. Het huis wordt Raadhuis en de weilanden worden verkocht als bouwgrond voor een woonwijk. Tot 1967 blijft het in gebruik als Raadhuis. Na jaren van leegstand en een grondige restauratiebegin jaren ’70 werd het in 1974 in gebruik genomen als dienstencentrum voor ouderen.

En straks wordt het verkocht, dat is wel even slikken. Dat deden dinsdagavond ook raadsleden van D’66 en Gemeentebelangen. Zij hebben de wethouder gevraagd tot meer onderbouwing van het plan.