Orihana’s en Mikels’ Groetjes van mij op 30 mei te zien in het theater!

Dertien jaar geleden begon Orihana Calcines op haar achtste bij het Rijswijks Jeugdtheater. Daar heeft ze meer dan tien jaar gespeeld. In die tijd ontwikkelde ze een passie voor muziektheater en een liefde voor schrijven. Bij het RJT ontmoette zij haar beste vriend, de dirigent Mikel van Dijk, schreef ze een Nederlandse theatertekst, mede geïnspireerd op de felbegeerde Broadway hit ‘Dear Evan Hansen’

Acteurs van kaliber met jouw script
Zij kwamen daarmee op een van de beste muziektheaterscholen van het land terecht, the Academy of Music and Performing Arts Tilburg. In mei wordt het stuk door eindexamenstudenten en veteranen uit het vak uitgevoerd. Een bijzonder moment. “Het is moeilijk uit te leggen hoe waanzinnig het is als acteurs van dat kaliber met jouw script in hun handen staan. We hebben er echt ons hart en ziel in gestoken, dag en nacht, wanneer we konden, dus het is heel overweldigend en ik ben onwijs trots. Mikel is er nu niet meer, maar ik weet zeker dat hij het ook fantastisch had gevonden. We waren allebei trots geweest.”

Sake Wijers is de sterke hoofdrolspeler
Op 30 mei in theater de Hofnar in Valkenswaard zal er een bewerking opgevoerd worden genaamd ‘Groetjes van Mij’, door de geweldige leerlingen van Fontys. “Als je van aangrijpende musicals houdt, is het zeker de moeite waard om te komen kijken. Sake Wijers is een ontzettend sterke hoofdrolspeler die je raakt en je aan het lachen maakt. Daarnaast krijg je een voorproefje te zien van wat er komen gaat!”

Haar ambitie: eigen stukken op de planken zetten
Hoe nu verder? Orihana studeert nu onder Carlo Balemans, hoofdvakdocent Codarts Rotterdam. Daar leert ze componeren en arrangeren. Haar ambitie is om haar eigen stukken naar de planken te brengen. “Dit is heel mijn leven. Geef me maar wat tijd… Dan nodig ik jullie uit naar mijn eigen musicals!”

Foto: Áron Süveg