Opnieuw brand in leegstaand pand Julialaantje Rijswijk.

Zondagmiddag 6 september is er brand ontstaan in een leeg pand nabij het oude bowlingcentrum Hofstede aan het Julialaantje in Rijswijk. In juli was hier ook al een grote brand.

Meerdere wagens ter plaatse
Rond 16:40 kwam de melding binnen op de meldkamer, waarop direct meerdere brandweerwagens ter plaatse werden gestuurd. Bij aankomst bleek er een flinke brand te woeden waarbij veel rook vrij kwam, de brandweer is direct begonnen met blussen en heeft opgeschaald naar het sein “middelbrand”. Volgens de brandweer is er sprake van brandstichting. Al vrij snel konden enkele verdachten worden aangehouden in de omgeving.

Overlast op de lokatie
De beheerders van het terrein hebben hun handen vol aan mensen die op het terrein tentjes opzetten om er tijdelijk te wonen, vaak diep weggestopt in de bosjes. Ook gebruiken inbrekers de plek om hun spullen uit te zoeken. Rijswijk.tv liep eerder dit jaar met een beheerder over het terrein om deze overlast te bekijken.

Woningen bouwen
De eigenaar van het terrein wil een deel van het terrein via de gemeente teruggeven aan de natuur. Voor een ander deel van het terrein is een plan ontwikkeld om woningen te bouwen. Dit voorstel moet nog in de gemeenteraad besproken worden.