Oplichters actief in Rijswijk

In Rijswijk geven oplichters zich uit voor medewerker van de thuiszorg.  Daarvoor waarschuwt Florence.  Bij een Rijswijkse cliënt van Florence werd onlangs aangebeld door twee vrouwen die zich uitgaven voor thuiszorgmedewerkers. Het slachtoffer liet het duo binnen en nadat de vrouwen waren vertrokken miste zij haar bankpas.  Hiervan is aangifte gedaan bij de politie.

Florence adviseert haar cliënten om niet open te doen voor medewerkers die zij niet kennen. “Mocht er twijfel bestaan over de identiteit van de medewerker, dan mag er altijd gebeld worden naar het telefoonnummer van het Florence thuiszorgteam dat de zorg verleent”, aldus een toelichting.

Ook in Te Werve zijn vermoedelijke oplichters gesignaleerd. Het gaat om een vrouw en een man van middelbare leeftijd die eerder deze week aanbelden bij oudere mensen en zich in gebrekkig Nederlands voorstelden als de nieuwe huurders van een vrijgekomen woning. Het duo vroeg of ze even binnen mochten komen om de ‘moederhaard’ te bekijken, zo blijkt uit meldingen van buurtbewoners.  De bewoners wezen het tweetal echter de deur, waarna ze vetrokken en zich niet meer lieten zien.