Openbare bijeenkomst over innovatieve toekomst Stadshaven Havenkwartier

Door: Arvid van Oosten –

Gemeente Rijswijk organiseert op 14 november een informatiebijeenkomst over de toekomst van de Stadshaven Havenkwartier. Het vind plaats in het informatiecentrum Plaspoelpolder van 19:00 tot 21:00 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom; er is geen inschrijving nodig.

Onderzoek en partijen
Eind juni is er door Gemeente Rijswijk een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor de Stadshaven in het Havenkwartier. Hiervoor vond een interactive bijeenkomst plaats, waar verschillende betrokken partijen aanwezig waren: bewoners, ondernemers, het waterschap, projectontwikkelaars en meer. Deze groep dacht na over de toekomstige ontwikkeling van de haven.

Thema’s in kwestie
De thema’s die besproken werden waren onder andere recreatie, leefbaarheid, aanpassing aan klimaatveranderingen en duurzame energievoorzieningen. Er was een duidelijke conclusie: het gebied heeft behoefte aan een goede balans tussen rust en levendigheid. Daarnaast is het belangrijk dat er innovatieve, duurzame ontwikkelingen zullen plaatsvinden, onder andere op het gebied van energievoorzieningen en recreatie.

Belangrijke vragen
Dit idee van een stadshaven met rust, levendigheid én een goede balans daartussen is vertaald in zones. Bezoekers kunnen tijdens de informatiebijeenkomst verschillende kaarten van allerlei varianten bekijken. Op deze manier is het mogelijk voor hen om na te denken over vragen zoals: waar kun je het beste een rustige zone maken? Op welke manier is levendigheid het beste te organiseren? Hoe vind je een goed balans hiertussen? Waar en hoe wordt er geïnvesteerd in bijvoorbeeld horeca en recreatie? En meer. Zo kunnen alle geïnteresseerden de toekomstplannen zelf ontdekken én helpen ontwikkelen.

Uitnodiging
Gemeente Rijswijk nodigt je hartelijk uit om te informatiebijeenkomst bij te wonen en bij te dragen aan de toekomst van de Stadshaven Havenkwartier.