Ook in 2021 geen Strandwalfestival in Rijswijk

Vorig jaar ging het Strandwalfestival door de coronacrisis niet door. Ook voor dit jaar heeft de organisatie besloten om geen festival te organiseren omdat de beperkingen door de crisis niet te voorspellen zijn.

Te groot risico
De organisatie geeft aan dat het organisatorisch en financieel een onverantwoord risico is om het driedaagse festival met 35.000 bezoekers binnen de kaders van de geldende maatregelen goed voor te bereiden en uit te voeren. Ook is het risico groot dat in september nog allerlei beperkingen van kracht zullen zijn, zo hebben deskundigen het bestuur van het Strandwalfestival laten weten. Daarnaast hebben veel ondernemers het moeilijk waardoor sponsorinkomsten, een derde van het budget, onzeker zijn.

Overtreffende editie in 2022
Het festival zou dit jaar van 10 tot en met 12 september plaatsvinden. In de afgelopen maanden is nog geprobeerd een aantal alternatieve mogelijkheden te ontwikkelen om het festival beperkt fysiek en deels online te laten doorgaan. Een alternatieve fysieke editie is niet realiseerbaar met inachtneming van de huidige anderhalvemetermaatregel. “We gaan de komende tijd hard werken en ons opmaken voor een alles overtreffende editie volgend jaar. Samen komen we er doorheen en we zien je graag weer in blakende gezondheid dansend op het Strandwalfestival 2022”, aldus de organisatie.