Onafhankelijk Rijswijk wil snellere reactie op App

Bijplaatsingen bij containers zijn een grote ergernis van bewoners. Ze melden dat via de Gemeente App, maar horen niets. “Als een gemeente snel wil ingrijpen op het dumpen van afval, hoeveel zin heeft het dan om zo’n melding te doen via de app? Wij willen het gebruik van de app graag aanmoedigen, maar bewoners moeten wel zien dat er daadwerkelijk iets met deze meldingen gedaan wordt”, aldus Onafhankelijk Rijswijk.

Meldingen maandenlang in behandeling
Deze partij in de gemeenteraad heeft er vragen over gesteld. “We horen en ervaren namelijk veel te vaak dat meldingen maandenlang “in behandeling” blijven staan, dat er maanden overheen gaan voordat je een terugkoppeling krijgt en dat in sommige gevallen helemaal geen terugkoppeling wordt gegeven. Dat gebeurt volgens ons nu veel te vaak gebeurt”.

Hun schriftelijke vragen zijn tot nu toe nog niet beantwoord. “Van het nieuwe college verwachten we op korte termijn een reactie. Hopelijk kan dit college verduidelijken hoe meldingen worden afgehandeld en verbeteringen aandragen om de bruikbaarheid (en daarmee het gebruik) van de app te verbeteren”.