Octrooibureau is in juni 2018 klaar

Over een half jaar kunnen de medewerkers van het Octrooibureau in de Plaspoelpolder aan het werk op hun nieuwe werkplek. Er is dan sinds de herfst van 2016 zeven aan gewerkt. Zes dagen in de week en 24 uur per dag. Het grootste nieuwbouwproject van Nederland is dan klaar.

Vijver komt om het hele gebouw
Het werk is daarna nog niet helemaal voorbij op de bouwplaats aan de A4. Het huidige kantoor naast de nieuwbouw wordt nog afgebroken. Dit zal een jaar duren. De aanleg van de grote vijver om het hele nieuwe gebouw en al het groen op het terrein is in begin 2020 klaar.

Het gebouw van 26 verdiepingen, 107 meter hoog, 150 meter lang en 13 meter breed is ook duurzaam. Naast het gebruik van de lucht tussen de twee gevels voor verwarming en koeling, gebruikt het kantoor ook warmte- en koudeopslag in de bodem met behulp van warmtepompen. Op het dak komen zonnepanelen voor het winnen van duurzame energie die onder andere wordt gebruikt voor de LED-verlichting.

Het internationale Octrooibureau (EPO) zetelt al sinds de jaren zeventig in Rijswijk. Met 2800 medewerkers van dertig nationaliteiten is dit de grootste internationale instelling van ons land.