Noodkreet van medewerker Kruidvat Rijswijk. “Sommige meiden zijn bang om achter de kassa te staan”

Een medewerker van de Kruidvat in winkelcentrum in de Bogaard doet een noodkreet uit naar de bezoekers van haar filiaal en richt zich tot haar mede-rijswijkers met het dringende verzoek om respect te hebben voor elkaar tijdens de coronacrisis.

Hamsteren zorgt voor lege schappen
Door de grote vraag naar producten ontstaan lege schappen in de winkels. Een medewerker van de winkel vertelt: “Nog voor wij de juiste instructies kregen van hogerop werd er ook bij ons gehamsterd. Door de grote vraag naar bepaalde producten, hebben we ook klanten teleur moeten stellen. Dit gaat ons team aan het hart!”

Dreigementen van klanten gaat te ver
De medewerker vervolgt: “Maar helaas hebben we de afgelopen anderhalve week ook heel veel ellende over ons heen gekregen. Dat gaat verder dan slechts een ontevreden blik. Dreigementen, de ergste ziektes die we toegewenst krijgen, en zelfs ouders van personeelsleden worden gebruikt om te kwetsen. Hierdoor zijn er ook meiden bij ons die enigszins bang zijn om achter de kassa te staan. Dat is niet de bedoeling toch?”

Houden aan protocol van hoofdkantoor
De Kruidvat in Rijswijk moet het momenteel doen met een flink uitgedund team. “Maar we houden de winkel draaide. De zelfscankassa’s houden wij continu schoon door middel van Dettol, net als onze pin terminals. Wij voelen ons verantwoordelijk.voor uw gezondheid en van onze medewerkers en proberen alles te doen om het voor de klant goed te doen.”

Regels om aan te houden
“Kruidvat heeft zich aan regels te houden. Zo mag een klant maar drie geneesmiddelen meenemen. Ook zijn er strepen op de vloer aangebracht met tape. Hiermee wordt aangegeven welke afstand je als klant moet houden. De medewerker besluit met: “Heb respect voor ons en andere klanten, we doen echt ons best!”