Nog elke zaterdag naar de markt in Oud Rijswijk

Burgemeester Michel Bezuijen bezocht dinsdag de heer en mevrouw te Pas om het echtpaar te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Ze wonen al bijna hun hele huwelijk in hetzelfde huis in Rijswijk. Samen kunnen ze zich met hulp van de kinderen, kleinkinderen en thuiszorg nog aardig redden. Al vele jaren gaat mevrouw te Pas op zaterdag eerst naar de kapper en daarna samen met haar man naar de Rijswijkse markt. Echtpaar te Pas heeft drie kinderen en acht kleinkinderen.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen bij een optocht van fanfare De Residentie in Den Haag. Via een gezamenlijke vriend heeft mevrouw te Pas contact weten te leggen met de tamboer die haar aandacht trok. De heer te Pas is geboren en getogen in Den Haag. Hij is bakker geweest, heeft daarna in de bonthandel gewerkt en was later werkzaam in de verzekeringswereld. Na vele fusies eindigde zijn loopbaan op de leeftijd van 61 jaar bij de Aegon. Waarna hij kon gaan genieten van zijn pensioen.

Mevrouw te Pas heeft les gegeven aan een huishoudschool in Delft, gewerkt bij de Vroom&Dreesman in Den Haag en daarna nog vele jaren (tot haar 73ste!) bij het bekende Modehuis Donna in de Herenstraat gewerkt. Ze werkte enkele dagen per week in de verkoop en was daarnaast verantwoordelijk voor het coupeusewerk. Op de Rijswijkse markt wordt zij nog regelmatig aangesproken als ‘mevrouw Donna’, een eretitel.