Nieuwe parkeervergunning heeft nog haken en ogen

In september 2015 werd de kader nota parkeren vastgesteld. Volgende maand moet het nieuwe parkeersysteem worden ingevoerd, na de goedkeuring door de raadsleden. Dinsdagavond bleken er toch nog heel veel vragen te zijn bij de raadsleden In elk geval verdwijnt de papieren vergunningen achter de ruit, handhavers gaan met scanners de kentekens inscannen om te zien of de eigenaar een parkeervergunning heeft. Ook verdwijnen de blauwe zones waar je nu gratis één of twee uur kan parkeren. Buiten je eigen wijk, moet je gaan betalen bij betaalautomaten of met een app. Wel zijn straks de eerste twee uur in de ‘oude blauwe zones’ maar 30 cent per uur.

Problemen zijn er nog volop. Niet in alle wijken betaal je evenveel. Rond de Bogaard is het duurder om in één lijn te zijn met de parkeergarage van Q-Park, anders parkeert iedereen in de wijk. Ook is het een vraag hoe het moet bij maatschappelijke instellingen, de dokter of de apotheek. Of bij de sportclubs en de kerken.

Wethouder Van Hemert vertelde dat er een uitgebreide communicatie campagne komt om de Rijswijker duidelijk te maken wat het nieuwe systeem betekent voor hen. In de raadsvergadering van november moet het nieuwe parkeersysteem worden goedgekeurd.