Nieuwe laptop voor weggeefwinkel na inbraak

Na de inbraak in de Rijswijkse Weggeefwinkel deze week deed Rijswijk.tv een oproep om een laptop te schenken. Binnen drie uur kwam er een bericht binnen bij onze redactie van Ronald. Hij is de eigenaar van Copiatek. Een bedrijf dat zich inzet voor veel maatschappelijke organisaties die niet veel geld te besteden hebben.

Nellie van de weggeefwinkel was door het dolle heen toen ze gisteravond het goede nieuws al kreeg: “Dit is waanzinnig. Nu kunnen we maandag weer open voor de mensen. We hebben hierover, deels vol verbazing, vannacht tot half 1 zitten kletsen op de app. We zijn zo dankbaar!”

Rochelle Heerema van de Rijswijkse Uitdaging zag het bericht op de site en benaderde Ronald met een spoedbericht. “Ik vind het ongelooflijk dat zo’n initiatief hiermee geconfronteerd wordt. Doordat de winkel gesloten is doen we de mensen die het nodig hebben tekort. Dit is het doel van de uitdaging, mensen koppelen. Ik ben enorm blij dat we zo snel hebben kunnen helpen”

“Als duizend mensen kleine dingetjes doen, dan heb je ineens een groot ding. De vrijwilligers maken het verschil, maar wij maken het verschil voor de vrijwilligers. We hebben nu een laptop klaargemaakt voor de Weggeefwinkel en doen er in dit geval een beveiligingsset bij zodat de laptop vastgeketend kan worden”, aldus de schenker van de laptop.

Foto: Rijswijk.tv