Nieuwe J.H.Snijdersschool wordt een plaatje

De ouders van de leerlingen van de J.H. Snijdersschool kregen vanochtend al een indruk van de nieuwbouw van de J.H. Snijdersschool op de nieuwe locatie van de scholendriehoek aan de Willem van Rijswijcksstraat. Een prachtig gebouw van buiten, maar ook de inrichting sluit naadloos aan bij alle wensen. “Het is leuk, je krijgt er veel energie van”, vertelde directeur Ivan Trouwborst, die samen met Christiane de Cock, de presentatie verzorgde.

De datum 24 juli 2015 vergeet het schoolteam niet snel. De dag van de brand met grote gevolgen voor de Prisma, de Godfried Bomans en de Snijdersschool. Inmiddels is er veel gebeurd. Door de gemeente – de eigenaar van de scholen -, de schoolbesturen en de medewerkers. “Wij hebben vanaf het begin de ouders er bij betrokken. Zo hebben wij onze wensen opgesteld en neergelegd. Nu we het ontwerp zien, kunnen we zeggen dat de architect heel goed werk heeft verricht”, vertelt Christiane de Cock die voor de school de projectleider is. De nieuwe school heeft 18 lokalen. In de onderbouw zijn twee lokalen elke keer gekoppeld met schuifwanden. Samen hebben ze ook twee kamers voor instructie en als stilteruimte. In de startbouw, zijn de toiletten vlak bij de lokalen en ook is er buiten een aparte speelplaats.

Ee enthousiaste directeur Trouwborst: “Na 60 jaar nemen we afscheid van ons oude gebouw. We gaan na de zomer van 2019 naar een nieuw, veilig en flexibel gebouw. Met alle gemakken. Van vloerverwarming tot zonnepanelen op het dak. En zoals het er nu uitziet een compleet nieuwe inrichting op maat”.