Nieuwe flitspaal op Generaal Spoorlaan moet rijgedrag bestuurders veranderen

Door: Jesper Kros –

Wie met de auto te hard of door rood rijdt op de kruising Generaal Spoorlaan – Steenvoordelaan in Rijswijk krijgt vanaf 24 oktober een boete. Vanaf dan gaat een flitspaal aan op de kruising. De gemeente Rijswijk, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de Generaal Spoorlaan verbetert.

Waarom op deze plek?
De flitspaal gaat handhaven op de snelheidslimiet van 50 km/uur en het negeren van rood licht. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal op de Generaal Spoorlaan te plaatsen nadat de gemeente Rijswijk en de politie een aanvraag hadden ingediend, waarin zij aangeven dat op deze weg vaak te hard en door rood wordt gereden en er regelmatig ongelukken gebeuren.

Verkeer moet veiliger
Hulpdiensten maken ook vaak gebruik van de weg en voor hun zal het dus nu ook een stuk veiliger worden. De Steenvoordelaan verbindt verschillende woonbuurten met het winkelcentrum. Er is een oversteekplaats waar veel voetgangers en fietsers gebruik van maken. Door de hoge verkeersintensiteit en de kruising met kwetsbare verkeersdeelnemers vormt een te hoge snelheid en door rood rijden een groot risico.