Nieuwe bewoners in RijswijkBuiten voelen zich misleid

Na de koop van hun huis in RijswijkBuiten ontdekken bewoners van 32 huizen dat ze wel allemaal zonnepanelen op het dak hebben, maar dat er flats met 8 etages hoog naast hun huizen komen. Na 1 uur ’s middags houden de flats de zon tegen. Kortom, de beloofde 0 op de energie-meter is een loze belofte. De nieuwe bewoners zijn teleurgesteld in de onvolledige voorlichting.

“We zijn op het verkeerde been gezet. In het voorlichtingscentrum van de gemeente in de wijk kregen we tekeningen te zien waar tussen de nieuwe school en onze huizen niets stond ingetekend. Nu horen we dat er twee flats van 25 meter hoog komen met acht etages. Als we dat hadden geweten, hadden we nog wel een keer extra nagedacht”, zegt één van de toekomstige bewoners vanavond op een bijeenkomst van de nieuwe bewoners met raadsleden. Gezamenlijk wandelen ze naar de bewuste locatie Het grote aantal aanwezige raadsleden laat zich uitgebreid informeren.

Dinsdag 5 september komen de nieuwe bewoners naar de Forum vergadering van de gemeenteraad. Daar gaan ze ook inspreken om aandacht voor hun probleem te vragen. “We willen dat het wordt opgelost, dat we tot een compromis komen. Niet alleen gaat het om de zonnepanelen, maar hoeveel parkeerdruk gaan die twee flats geven en wat betekent dit voor de leefbaarheid van onze woonomgeving. We hebben voor RijswijkBuiten gekozen om hier een gezin te stichten”.