Nieuwbouw Benedictus locatie na de zomer van start

Na jaren wachten is het bijna zover. Rijswijk Wonen gaat dit najaar 99 gasloze huurappartementen voor senioren (55+) bouwen op de Benedictuslocatie op de hoek van de Generaal Spoorlaan en de Huis te Landelaan. De hoogte van beide gebouwen loopt richting het kruispunt trapsgewijs op van 4 lagen naar 6 lagen. De klokkentoren blijft los staan en blijft daardoor een markant element. De huurders krijgen volgens planning in 2020 de sleutel van hun woning.

Grote behoefte aan seniorenwoningen
In Rijswijk is grote behoefte aan seniorenwoningen. Veel van hen wonen nu nog in grote huizen. Deze woningen gaan ook zorgen voor de doorstroom in Rijswijk. Voor de toekomstige bewoners is het prettig dat de winkels om de hoek zijn. Het ontwerp van het complex sluit nauw aan bij de klokkentoren en de Benedictuskerk die hier stond.

Zonnepanelen wekken de energie op
De oppervlakte van de woningen variëren tussen de 60 en 70m², hebben een eigen balkon en voorzien van een warmtepomp voor koelen en verwarmen. zorgen De zonnepanelen op het dak verzorgen de opwekking van energie. Ook is er ruimte voor het parkeren van scootmobielen.