Nieuw plan voor Buitenplaats Hofstede

De Landgoederenzone is al één van de belangrijkste groene delen van Rijswijk, maar wordt nu nog mooier. Voor de voormalige sauna, bowling en tennisbaan Hofstede is een nieuw plan gemaakt. De nieuwe Hofstede wordt een buitenplaats met ruimte voor veel openbaar groen, wonen en recreatie. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt acht weken ter inzage. Op donderdag 2 september, tussen 15:00 en 18:00 uur, is een informatie/inspraakmiddag.

Buitenplaats met 40 woningen op vervallen gebied
Het voormalige sauna- en bowlingcomplex en tennisbaan Hofstede raakte sinds de grote brand in 2010 in verval. Nu doet de kans zich voor om hier een nieuwe buitenplaats te realiseren, met een openbaar park en een kleinschalig woningbouwplan. Met in totaal ruimte voor 40 woningen. Er komen appartementen in het landhuis. Daarnaast zijn er verschillende twee-onder-een-kap en rijtjeswoningen. Het plan biedt ook een forse uitbreiding van de hoeveelheid openbaar groen met nieuwe paden waardoor wandelen in de Landgoederenzone nog aantrekkelijker wordt. Het hart van het plan is een markante waterpartij.

Rijswijkse Landgoederenzone
Door de komst van het openbaar park gaat Hofstede weer deel uit gaat maken van de Rijswijkse Landgoederenzone. Aan de kop van de waterpartij komt een stijlvol landhuis met appartementen, met daar omheen in het groen gelegen, bos- en boerderijwoningen. Aan de Van Vredenburchweg komen twee woningen, die qua vormgeving aansluiten op de bestaande lintbebouwing.

Oplevering 2023
De verkoop van de woningen begint begin 2022. De start van de bouw wordt verwacht in het tweede en derde kwartaal 2022. De oplevering volgt eind 2023, begin 2024.