Nieuw bouwplan met 280 appartementen bij De Bogaard

Rijswijk wordt dé stad van de eigentijdse appartementen. Weer zijn 280 Rijswijkse appartementen – met 600 eigen parkeerplekken – van de tekentafel gerold. De komende paar jaar komen bij Winkelcentrum In de Bogaard ruim 1100 moderne en duurzame woningen bij. “Opnieuw halen we 20.000 m2 aan leegstaand kantorenvastgoed uit de markt. Het woningplan ziet er veelbelovend uit. Ik zie uit naar de presentatie van de plannen aan onze inwoners en ben benieuwd naar de reacties,” aldus bouwwethouder Ronald Van der Meij. Hij  heeft het over het bouwplan voor het oude COA hoofdkantoor aan de Churchillaan 366 en de informatieavond binnen enkele weken.

Een nieuwe impuls voor De Bogaard
Het gaat hier opnieuw om de ‘transformatie’ ofwel verbouwing van een kantoor naar een woontoren. Toen Rijswijk met de eerste plannen kwam werd er kritisch gereageerd. Stel immers dat we over een paar jaar de kantoorruimte weer nodig hebben. Inmiddels is iedereen ervan overtuigd dat door de digitalisering de tijd van grote kantoren vol medewerkers voorgoed voorbij is.

In De Generaal, het voormalige belastingkantoor, zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Dit worden 200 duurzame huur- en koopflats. De woontorens op het HBG-terrein worden goed voor 550 woningen. En nu dus het voormalige landelijke hoofdkantoor van de COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. “Met de nieuwe eigenaar van de Winston Churchill Tower bereiden we op dit moment de volgende grootschalige transformatie van kantoor naar woningen voor”, aldus wethouder Van der Meij.

Om potentiële geïnteresseerden te benaderen, komt er een groot doek aan het gebouw. Ook organiseert de ontwikkelaar samen met de gemeente een informatieavond in november. Tijdens deze informatieavond wordt het plan uitgelegd, worden vragen beantwoord en de eerste schetsen van het gebouw getoond. De ontwikkelaar wil tijdens deze avond in contact komen met potentiële geïnteresseerden.